Mobitrans   Contact Login Links Vacatures Sitemap  
  Regiotaxi Horecavervoer Luchthavenvervoer Zorgvervoer Groepsvervoer Leerlingenvervoer  
  Homepage
   
  Reserveer een taxi
 
         
 
   
   
   
 
LEERLINGENVERVOER  

De meeste kinderen gaan op eigen gelegenheid naar school, of worden, door bijvoorbeeld ouders, gebracht. Indien het kind naar het speciaal onderwijs gaat is dit echter niet vanzelfsprekend. De gemeente waar u woont zorgt dan voor 'gepast' vervoer. Dat kan een vergoeding zijn, maar de gemeente mag ook een alternatief aanbieden. Een voorbeeld van zo'n alternatief is collectief geregeld vervoer, ook wel semi-openbaar of leerlingenvervoer genoemd

Dit vervoer kenmerkt zich door (voornamelijk) 9-persoonsbusjes, zonder begeleiding, die reizen van het huisadres naar de betreffende school. Voor hoofduitvoerder Connexxion rijden wij dit vervoer in de gemeente Westerveld en deels in de gemeente Meppel en De Wolden.
De wijze waarop wordt vastgesteld of deze vorm van vervoer 'passend' is voor uw kind, maar ook de voorwaarden waaronder dit vervoer wordt aangeboden, kan variƫren per gemeente en is vastgelegd in de 'Gemeentelijke Verordening Leerlingenvervoer'. Meer informatie over deze verordening is verkrijgbaar bij uw gemeente.

 
 
   
 
      LinkedIn Volg ons op Twitter Facebook   Ensio Creafragma